Tips voor het kopen van een stropdas

Hier volgen enkele tips die u kunnen helpen bij het aanschaffen van een stropdas:

Als u een stropdas gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat u uw pak en blouse meeneemt. Probeer hier vervolgens de stropdas op, om te kijken of de kleur, het patroon en textuur van de stropdas passen bij uw pak en blouse.

Kies een stropdas waarvan de stof van zowel het exterieur als de voering is gesneden onder een hoek van 45 graden. Een stropdas die niet diagonaal is gesneden ziet er niet netjes uit, aangezien deze niet recht naar beneden hangt. U kunt makkelijk zien of een stropdas diagonaal is gesneden, door simpelweg het smalste uiteinde van de stropdas te pakken en deze in de lucht te houden. Als de stropdas recht naar beneden hangt, is deze diagonaal gesneden. Mocht de stropdas rond afbuigen, dan kunt u overwegen om deze niet te kopen. De stropdas is dan namelijk niet diagonaal afgesneden.

Controleer de kwaliteit van de stropdas. Zorg ervoor dat de stropdas geen lossen draden heeft. Controleer hiervoor in het bijzonder de eerste 20 tot 30 centimeter van het brede gedeelte van de stropdas, aangezien dit gedeelte zichtbaar is voor anderen;

Zorg ervoor dat de lengte van de stropdas past bij uw eigen lichaamslengte. Als u lang bent, of er van houdt om langere stropdassen te dragen, heeft u uiteraard een langere das nodig dan wanneer u wat kleiner bent. U kunt erachter komen of een stropdas de juiste lengte voor u heeft, door de stropdas om te doen. De stropdas heeft de juiste lengte als het puntje van het onderste gedeelte van de stropdas ter hoogte van uw riem hangt.

Zorg ervoor dat de breedte van het smalste gedeelte van de stopdas net iets kleiner is dan de hoogte van de kraag. De kraag moet namelijk de stropdas in zijn geheel bedekken, zodat deze niet zichtbaar is aan de achterkant van de kraag.

Als u zich voorbereidt op een belangrijke gelegenheid, ga dan niet op het aller laatste moment naar de winkel voor een stropdas. U moet namelijk altijd voldoende tijd hebben om enkele aanpassingen aan uw stropdas te laten doen, voor het nodige maatwerk. Als u bijvoorbeeld erg lang bent kun u vragen of de stropdas langer gemaakt kan worden.