Stropdassen


Weten welke stropdassen er allemaal zijn is één van de belangrijkste zaken bij het kopen van een stropdas. Stropdassen worden gemaakt van verschillende materialen – de ene heeft een betere kwaliteit dan de andere. Omdat een stropdas meestal wordt gedragen in het bedrijfsleven of tijdens uitstapjes moet de stropdas aan een bepaalde kwaliteit voldoen. De verschillende materialen die worden gebruikt zijn hieronder weergegeven.

Zijde stropdassen
Stropdassen van zijde kenmerken de man die verstand heeft van zaken. Vele design ontwerper gebruiken alleen zijde voor de stropdassen door de goede kwaliteit en elegance. Afhankelijk van de manier waarop het gemaakt wordt kan de stof glad en zacht zijn maar ook stijf is mogelijk.

Satijn stropdassen
Stropdassen van satijn kunnen gemaakt worden van meerdere stoffen zoals zijde, nylon of polyester. De manier waarop het wordt geweven is bepalen voor de naam satijn. Satijnen stropdassen zijn glad en glimmend aan de ene kant en mat aan de andere kant. Door de manier van weven kan een satijnen stropdas een saai pak vrolijk laten lijken.

Polyester stropdassen
Polyester is een syntetisch materiaal dat gebaseerd is op petroleum. Van de zojuist genoemde satijnen stoffen is polyester één van de materialen waarmee satijn gemaakt wordt. Het ziet er ongeveer hetzelfde uit zijde maar de stof is een stuk goedkoper.

Wollen stropdassen
Stropdassen gemaakt van wol zijn uitstekend geschikt voor de wintermaanden. De stof is iets dikker maar afhankelijk van welke schaap het afkomt kan het ook zeer zacht zijn. Wollen stropdassen stralen een bepaalde rust uit en no nonsense.

Kasjmier stropdassen
De ultieme stof voor een stropdas is Kasjmier. Het is een soort wol dat van een geit komt. Het speciale aan de stof is dat er maar een kleine hoeveelheid gemaakt kan worden per jaar. Het is een exclusieve stof die normaal gesproken moeilijker verkrijgbaar is en duurder dan andere stoffen.