Kreukels in stropdas voorkomen en verwijderen

Het is erg belangrijk dat men weet hoe er moet worden omgegaan met kreukels op een stropdas. Een stropdas met kreukels ziet er namelijk versleten en niet netjes uit. Het dragen van een dergelijke stropdas zal uw imago als professional dan ook kunnen schaden.

Voorkom het verschijnen van kreukels op uw stropdas
Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom belangrijk om erg uw best te doen om ervoor te zorgen dat er geen kreukels in uw stropdas terecht komen. Dit is altijd beter dan erg uw best doen om een kreukel te verwijderen, mocht er onverhoopt toch één in uw stropdas zitten. Hieronder volgen enkele tips en truckjes die u kunnen helpen bij het voorkomen van kreukels in uw stropdas.

  • Strik de knoop in uw stropdas niet te strak.
  • Vergeet niet om uw stropdas los te maken na gebruik. Mocht u dit niet doen, dan kunnen er permanente kreukels in uw stropdas ontstaan. (Helaas houden veel mensen zich niet aan deze regel, door nooit de knoop eruit te halen. Veel mensen schuiven enkel de knoop naar beneden zodat ze de stropdas makkelijk over hun hoofd kunnen afdoen. De volgende dag trekken ze de stropdas weer over het hoofd en schuiven de knoop weer aan tot aan de nek.)
  • Mocht u op reis gaan, rol dan uw stropdassen netjes op. Zorg ervoor dat de stropdassen niet in de verdrukking komen doordat er zware spullen op leunen. U kunt overwegen om een speciale stropdas koffer aan te schaffen. Hierdoor blijft de kwaliteit van uw stropdas altijd gewaarborgd.

Kreukels verwijderen uit een stropdas
Zelfs als u alle tips en trucjes van hierboven naleeft, kunnen er altijd nog kleine kreukeltjes ontstaan in uw stropdas na het gebruik. Hieronder volgen enkele handige tips en trucjes die u kunnen helpen bij het verwijderen van deze kreukels.

  • Hang uw stropdas op na het gebruik en de meeste kleine kreukels zullen verdwijnen
  • Mocht dat niet werken, rolt u dan de stropdas op en strijk de kreukels uit tijdens het oprollen.
    • Vervolgens legt u de opgerolde stropdas voor een tijdje op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld een tafel. Daarna hangt u de stropdas weer op voor een korte periode en u zult merken dat de kreukels zijn verdwenen.