Hoe verzorg ik een stropdas?

Een goede verzorging van uw stropdas vereist iets meer moeite dan hem simpelweg op te bergen in de kast na het dragen, om hem vervolgens de volgende dag weer uit de kast te halen en om te doen. Van alle kleding in uw garderobe is uw stropdas, ongeacht het materiaal waarvan deze is gemaakt (zijde, wol of katoen), het meest delicate. Zij hebben net dat beetje extra verzorging en aandacht nodig om ze in perfecte conditie te houden.

Het belangrijkste element om uw stropdas in een perfecte staat te houden, zit hem in de manier waarop u hem opbergt. Zodra u uw stropdas af doet, is het erg belangrijk om deze direct op te hangen over een kleding hanger of roede in de kast, zodat deze uitgestrekt kan hangen. Dus gooit u hem nooit simpelweg op uw nachtkastje of over een stoel. Als u uw stropdas altijd netjes ophangt zult u merken dat het erg gemakkelijk is om de knoop er uit te halen. Wanneer u uw stropdas niet in de kast ophangt, loopt u tevens het risico dat de stropdas verkleurt door het felle zonlicht.

In de meeste warenhuizen kunt u goedkope hangers kopen die speciaal zijn gemaakt voor het ophangen van uw stropdassen. Voor de reizende mens is het altijd belangrijk om de stropdas netjes op te rollen en ze op een plek in de koffer te bewaren waar ze niet geplet kunnen worden door andere zware spullen. Mocht u een niet verharde koffer hebben, dan kunt u overwegen om een speciaal opberg koffertje voor stropdassen aan te schaffen. Hierin blijven uw stropdassen altijd in perfecte staat.

Tot slot volgt een laatste handige tip om uw stropdas in goede staat te houden. Wanneer u de stropdas af doet en de knoop eruit wil halen, is het belangrijk dat u niet aan het dunne eind van de stropdas trekt. In plaats daarvan voert u de stappen om uw stropdas te strikken in omgekeerde volgorde uit. Dit brengt de minste druk op het weefsel van de stropdas.