Hoe kies ik een geschikte stropdas?

Wat misschien wel het belangrijkst is om u op te focussen bij het kiezen van een stropdas is het patroon. Aangezien er duizenden varianten zijn in stijlen, ontwerpen, kleuren en patronen van een stropdas lijkt het misschien moeilijk om te kiezen. Echter, als u graag een goede indruk wil achterlaten zijn er slechts een paar zaken die belangrijk zijn om te onthouden.

Het belangrijkste om te onthouden is dat u nooit de mist in kan gaan met een degelijk uitziende stropdas (ervan uitgaande dat deze past bij je shirt en pak). Als u erg twijfelt over een bepaald soort patroon, is het beste advies om te kiezen voor een stropdas zonder een patroon.

Mocht u toch besluiten om een stropdas te kiezen met een patroon, is het belangrijk om te weten dat de meest gebruikelijke ontwerpen; strepen, stippen en geometrische vormen omvatten. De meer bizarre ontwerpen stropdassen zijn voorzien van alle denkbare soorten logo’s, stripfiguren en zelfs landschappen. Uiteraard zijn dit soort stropdassen veelal ontworpen voor grappige en feestelijke aangelegenheden zoals bijvoorbeeld een verjaardag of familieaangelegenheid. Denk er echter goed over na om een dergelijke stropdas te dragen in de directiekamer. Dit zou in vele gevallen niet in dank worden afgenomen.

Bij de aanschaf van een stropdas is het ook belangrijk om na te denken over het soort materiaal. De stof moet namelijk sterk genoeg zijn om er een goede knoop in te leggen. Deze sterkte is meestal afkomstig uit de binnenkant van de stropdas, waar zich een grove stof bevindt die zit vast genaaid in de voering van de meeste stropdassen.

De beste stropdassen zijn gemaakt van zijde, echter zonder een goede voering kunnen deze dassen te dun zijn om er een respectabele knoop in te leggen. Stropdassen die gemaakt zijn van een combinatie van zijde en polyester kunnen ook erg mooi zijn. Veelal worden stropdassen ook gemaakt van wol of katoen, al zijn deze stoffen meestal niet zo mooi om te dragen.